Hogyan hagyjuk abba az idegeskedést?

Mediterrán stresszoldás

Mediterrán stresszoldás

Nyolcadik találkozás

2018. február 13. - Dino Tibor

Namostaztánvégeaproblémamegoldásokkeresésének!!!!!!!!!
Lődörgünk a plazában, de nem csak a plazacicákat lessük.
Olyanokat keresünk, akiknek az arcán ül az aggodalom, a kétségbeesés, a nyomorult létük. Sok van belőlük, és sok közülük jól öltözött, szatyrokat cipel, látszik, meg van mindene. Anyagilag, persze.
Kiválasztunk egy-két példányt és elemezzük. Az a csinos vörös negyvenes nő vajon, miért olyan savanyú? Szeretőt tart a férje? Elkanászodtak a gyerekei? És az az ötvenes menedzser a csinos nőjével, miért nem boldog? Mit kell mutatnia a világnak? Jó ruhája, drága órája, csinos nője van, mégse boldog. Vajon mitől lenne az? 

Ismerősöm lenézi őket, addig, amíg el nem mondom neki, hogy ő is pont így néz ki. De az majd csak a találkozás végén lesz...

A hetedik találkozás

Ma se akartam csak problémákról beszélgetni, de muszáj lett. Egy üzleti partner távozása miatt barátom jövedelme kb harmadával csökkenni fog a következő hónaptól.
Ami sok, ráadásul szeret jól élni, a család is megszokta a mostani életszínvonalat. Na meg újabb ingatlanvásárlásba kezdett, hitelfelvétellel.
Aggódás van, azonnali vagy gyors megoldás az nincs. Hasonlóan nagy partnert szerezni nehéz, főleg úgy, hogy legyen rajta elég haszon is. Több munkát lehet vállalni, de se ideje, se energiája nincs rá.
Mit lehet tenni, kérdezem és már meg is találjuk a válaszokat:
- úgy csinálni, mintha minden maradhatna a régi kerékvágásban, a tartalékokat felélni, reménykedni, hogy jön másik jövedelemforrás. Ez a legjobb garancia az aggódás folytatására.
- elkezdeni takarékoskodni. Nem az ő műfaja, inkább hitelt vesz fel.
- újabb jövedelemforrás után nézni, ahol nem kell sokat dolgozni. Ez az első verziót erősíti, alibit nyújt a költekezésre, de sok esélye nincs. Marad az aggódás.

Aggódjon is, csak próbálja meg cselekvésre váltani az aggódást. Erre is van egy jó mediterrán recept, meg is osztom vele.

süti beállítások módosítása