Hogyan hagyjuk abba az idegeskedést?

Mediterrán stresszoldás

Mediterrán stresszoldás

A hetedik találkozás

2018. február 03. - Dino Tibor

Ma se akartam csak problémákról beszélgetni, de muszáj lett. Egy üzleti partner távozása miatt barátom jövedelme kb harmadával csökkenni fog a következő hónaptól.
Ami sok, ráadásul szeret jól élni, a család is megszokta a mostani életszínvonalat. Na meg újabb ingatlanvásárlásba kezdett, hitelfelvétellel.
Aggódás van, azonnali vagy gyors megoldás az nincs. Hasonlóan nagy partnert szerezni nehéz, főleg úgy, hogy legyen rajta elég haszon is. Több munkát lehet vállalni, de se ideje, se energiája nincs rá.
Mit lehet tenni, kérdezem és már meg is találjuk a válaszokat:
- úgy csinálni, mintha minden maradhatna a régi kerékvágásban, a tartalékokat felélni, reménykedni, hogy jön másik jövedelemforrás. Ez a legjobb garancia az aggódás folytatására.
- elkezdeni takarékoskodni. Nem az ő műfaja, inkább hitelt vesz fel.
- újabb jövedelemforrás után nézni, ahol nem kell sokat dolgozni. Ez az első verziót erősíti, alibit nyújt a költekezésre, de sok esélye nincs. Marad az aggódás.

Aggódjon is, csak próbálja meg cselekvésre váltani az aggódást. Erre is van egy jó mediterrán recept, meg is osztom vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://stresszoldo.blog.hu/api/trackback/id/tr5613630194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása