Hogyan hagyjuk abba az idegeskedést?

Mediterrán stresszoldás

Mediterrán stresszoldás

Az első találkozás

2017. december 14. - Dino Tibor

Megvolt az első találkozás a stresszoldó coaching sorában.
Stresszmentes helyen tartottuk, egy kávézó sarkában. Szerintem jobb lenne a zöldben, egy hegyoldalban vagy a Duna partján, de hideg van.
Az ismerősöm házi feladata az volt, hogy írjon össze mindent ami stresszeli. 43 ilyet írt le, ami még eggyel nőtt is miközben elolvastam a listát. 

Megkérdeztem, mi a célja, mit akar elérni velem? Természetesen az volt a válasz, hogy nyugodt, idegeskedés nélküli életet. Az a halál lenne, de nem ezt mondtam neki, hanem, hogy ennek nem sok a valószínűsége a nyugdíj előtt. Annyiban maradtunk, hogy olyan stresszoldó technikát keresünk, neki, ami tényleg segít.

Azután rendszereztük a 44 problémát. először összevontuk azokat, amelyeknek nagyjából ugyanaz volt az oka, így maradt 6 családi jellegű, 4 a vállalkozással kapcsolatos, egy a politikai helyzettel és egy a környezettel kapcsolatos.
Utóbbi kettőt vettük előre.

A globális felmelegedés problémáját nem tudja megoldani, így abban maradtunk, hogy ezen nem fog aggódni. De megtesz mindent ellene: szelektíven gyűjti a szemetet. ( Az külön tréninget érdemelne, hogy a túlfogyasztását is csökkentsük, kevesebbet autózzon, ne vegyen meg minden gadgetet, de nem ez a cél most )

A politikai helyzetet se tudja megoldani, legfeljebb tenni a megjavításáért, de erre nincs ideje. A megoldás ezekre az egyénileg megoldhatalan problémákra nem az aggódás, hanem a .....................

Házi feladat: gyakorolni az ajánlott megoldást.

A bejegyzés trackback címe:

https://stresszoldo.blog.hu/api/trackback/id/tr3913465799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása