Hogyan hagyjuk abba az idegeskedést?

Mediterrán stresszoldás

Mediterrán stresszoldás

A harmadik találkozás

2017. december 20. - Dino Tibor

A megszokott kávézóban találkoztunk újra. Megkérdeztem, hogy alkalmazta-e a módszert, amit azokra a helyzetekre találtunk ki, amikor nem tudja befolyásolni a problémát. Igen volt a válasz, mindkét verzióját - negatív és pozitív is van - kipróbálta, és segített neki.
Így aztán most jönnek azok a problémák, ahol tudna változtatni. Itt az aggódásra fordított energiákat kell a megoldás keresésére fordítani.
Előre vettük az egyszerűbbnek tűnő problémahalmazt: a céges ügyeket.

Az első gond: vannak olyan megoldások a cégben, amelyek a törvényesség határát súrolják, és aggódik, hogy ő a felelős mindezért, de a többieknek hoz hasznot. Mivel cégvezetőként büntetőjogi felelőssége is van, ezért sokat kockáztat. Akár szabadságvesztést is.
Megkérdeztem, hogy miért vállal ekkora rizikót? Természetesen a pénzért. Arra a kérdésre, hogy megéri-e, nemet válaszolt. De csinálja, mert neki és a kollégáknak több pénz kell, és hát mások is csinálják, meg kicsiny az esélye a börtönnek - bár van, és ezért aggódik. Ráadásul a cégvezető elődje is azért hagyta ott a céget, mert nem akarta vállalni a felelősséget ezekért a dolgokért, és a kollégák inkább rábeszélték őt, hogy vállalja. Akkor kellett a pénz, ami most is kell. Erre a problémára többféle megoldás is van:
1. Lemondhat mint az elődje, valószínűleg lesz aki folytatja a megkezdett utat. Ebben az esetben kevesebbet fog keresni, de nyugodtabb lesz.
2. Abbahagyják ezeket a praktikákat, de ez konfliktust szül a kollégákkal, ami újabb aggódási lehetőség, ráadásul csökken a jövedelme is.
3. Folytatja, de nem aggódik többet, csak ha majd tényleg baj lesz. ( Nem fog sikerülni )
Természetesen a 3.-at választotta, így erre is kapott két stresszoldó technikát.
Házi feladat, ezeket a technikákat alkalmazni.

Idén már nem találkozunk, Boldog Új Évet!

A bejegyzés trackback címe:

https://stresszoldo.blog.hu/api/trackback/id/tr2413465961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása